torsdag den 5. februar 2009

Coromandel, Nordøen, New Zealand

Vi fløj fra Sydney til Auckland på New Zealand den 28. januar. Turen tog tre timer med ankomst til Auckland ca. kl. 16:45.

Tidsforskellen til Danmark er nu 12 timer. New Zealand er ca. 6 gange større end Danmark, består hovedsagelig af to bjergrige øer, Nordøen og Sydøen. Der er ca. 1600 km fra nord til syd og der er ca. 4 millioner indbyggere.

Planen var hurtigt at få vores lejebil og komme op mod Bay of Islands – 3-4 timers kørsel nord for Auckland.

Desværre manglede min rygsæk. Vi var faktisk en større gruppe fra flyveren, der havde mistet bagage. Tiden gik med at stå i kø, papirarbejde m.m., så vi bestemte os til at tage et motel i nærheden af lufthavnen. Torsdag formiddag brugte vi på at købe tøj og sko. Da vi snart havde brugt et døgn uden at komme ret langt, bestemte vi os for at droppe Bay of Islands og i stedet tage til halvøen Coromandel - 2-3 timers kørsel øst for Auckland.

Det meste af halvøen er national park, og der var nogle flotte udsigter over de forrevne klipper.

Her er det flotte Cathedral Cove





Vi brugte naturligvis også lidt tid på Coromandels bedste badestrande ved Hahai og Hot Water Beach.
Hot Water Beach er naturligvis bedst kendt for den varme strand.

Området er termisk aktivt og ca. 100 m af stranden har en temperatur på ca. 60-70 grader – et spadestik nede – ved lavvande…

Derfor har folk taget spade med for at lave deres eget bassin og blande det varme vand fra undergrunden med havvand for at få den korrekte temperatur.


Vores bagage blev afleveret på vores motel i Whitianga den 30. januar.

Ingen kommentarer: