onsdag den 10. december 2008

Luang Prabang, Laos

Flyveturen med Laos Airlines forløb planmæssigt. Turen varede ca. en time og foregik i en to-motors propelflyver med plads til ca. 100 passagerer. Der var vel omkring 20 passagerer ombord. Det var en meget flot tur, hvor vi fulgte Mekongfloden det meste af vejen.

Det er det ikke verden største luftfartsselskab, men alligevel kunne behandlingstiden for køb af billetter over nettet tage flere uger… Vi endte med at få hotellet i Chiang Mai til ringe til Laos Airlines for at hjælpe købet igennem.

Laos er et utroligt hyggeligt land. Meget, meget roligt i forhold til de andre asiatiske lande, vi har besøgt. Det er også anderledes, fordi den franske indflydelse skinner meget igennem. Vi har nu mulighed for at få baguettes, den leende ko, stærk kaffe og rødvin. Her til skal nu lige indskydes, at Beer Lao er asiens bedste øl.

Luang Prabang er fantastisk charmerende. Byen har 32 templer. Det sætter unægtelig sit præg på byen.Pludselig kan man høre de dybe trommeslag fra klostrene.



Hver morgen, ved solopgang, går alle byens munke i procession gennem byen, for at modtage offergaver(mad) fra byens borgere, der sidder og venter langs vejen med risskåle - meget smukt.

Selvfølgelig var der også de sædvanlige turister, der bare maser på og overtræder alle regler om anstændig behandling af lokale kulturer for at lade sig fotografere i de rette positioner. Vi fandt heldigvis ud af at gå ned i en stille sidegade.


Byen havde også et fantastisk gademarked. Også dette adskilte sig fra resten af Asien, for vi skulle godt nok prutte om priserne, men vi blev ikke antastet hele tiden. Det var os, der skulle henvende os til sælgerne – også en dejlig afveksling.



Midt i Luang Prabang ligger et tempel på toppen af det lille bjerg Phu Si. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen og området.



En dag tog vi ud til et stort flot vandfald. Med kalksten som undergrund fik vandet den rigtige blå farve. Det største af faldene var vel omkring 50 m.



På vej tilbage besøgte vi en Hmong landsby. De havde cementeret en sti gennem byen, og havde sat deres små boder op.




Ingen kommentarer: