fredag den 19. december 2008

Vientiane, Laos' hovedstad

Laos’ hovedstad Vientiane, er nok en af de mest provinsielle hovedstæder i verden! Der bor 250.000 og når Laos samtid er så stille, er det næsten imponerende …

Ideen var at besøge en stor nationalpark, der lå et par timers kørsel nord for Vientiane, men udvalget af ture var ikke så stort. Turene bestod mest i at man gik en tur i parken. Vi har efterhånden erfaret, at man ikke ser ret mange dyr på vandreture i regnskovene. Vi håber Thailand giver os nye muligheder for at komme på safari og se vilde dyr.

Den første aften i Vientiane stødte vi ind i en fransk back-packer-familie. De havde rejst rundt i Kina og Laos i 6 måneder. Det er den første ”rigtige” backpacker familie vi har mødt – og det var det samme for deres vedkommende. Vi spottede derfor straks hinanden. Det blev til 2 dejligt anderledes dage, hvor vi mest opholdt os inden døre og helt fralagde os rejselivet.


Vi var faktisk mest på bar. Måske helt politisk ukorrekt, men vi morede os rigtigt godt ved pool-bordet.




… og i Vientienes bowlinghal

En eftermiddag var Harold og Jacob på det nationale svømmestadion for at få en dukkert – igen små forhold…






Vi kom også forbi det nationale fodboldstadion, hvor der var store store huller under cementtribunerne. Det så ikke specielt sikkert ud for tilskuerne.

Lidt mere kulturelt var det, da vi var i det franske kulturcenter, for at se en fransk film om tilstandene for børn af amerikanske soldater efter vietnamkrigen. Det var i en meget barsk film, specielt efter at have været i vietcong tunnellerne i Saigon.





Ingen kommentarer: