fredag den 5. december 2008

Pai, nordlige Thailand

Pai er en hyggelig lille bjergby, der ligger 3-4 timers kørsel fra Chiang Mai, omkring 50-60 km fra den burmesiske grænse. Største minus ved Pai er, at det ligger så højt at der er hundekoldt om natten.

Det var ikke fordi vi foretog os så meget bortset at slappe af, men det var også det rette sted at gøre det.

Pai er et af de hippe steder for de unge rige thaier – så byen var fyldt med thai turister. De tog billeder af alt hvor, der stod noget med Pai på – i bedste japanerstil.







Første nat boede vi i en utrolig hyggelig bungalow.


Desværre var der ekstra gæster i løbet af natten – en mus gnavede hul i Jacobs rygsæk og spiste noget slik. Pga. de mange turister, var de fleste hoteller optaget i weekenden. Derfor måtte vi skifte hotel hver dag. Vi endte med at bo tre forskellige steder, mens vi var i Pai - alle tre fantastiske steder.

Alle tre steder lå ned til floden, og de havde fantastiske haver med hængekøjer og masser af små rum i haverne.


En dag lejede vi et par scootere og kørte rundt i omegnen. Her kom vi forbi flere elefant camps og et varmt kildevæld.





Vi undersøgte også mulighederne for at komme til Luang Prabang (Laos) med båd ned af Mekong floden. Desværre fandt vi ud af, at det kunne være en meget ubehagelig tur med overfyldte både – og i værste tilfælde både, der gik ned.

Vi valgte derfor at tage tilbage til Chiang Mai og flyve til Luang Prabang onsdag.

Det var en af mulighederne, hvor det har været muligt at flyve ud af Thailand uden at skulle omkring Bangkok og de besatte lufthavne.

Optøjerne var ellers ikke noget, vi mærkede noget til. Vores flyvetur til Chiang Mai fra Bangkok, var to dage før optøjerne startede.

Da optøjerne startede, var vi lettede over ikke at være i Bangkok og troede at Chang Mai var langt væk fra Bangkok – indtil det gik op for os, at Chiang Mai er premierministerens hjemmebane. Derfor valgte han at flyve hertil, da optøjerne startede. Pludselig var det hele nært igen. Nu er premierministeren gået af, og demonstrationerne er stoppet.

Ingen kommentarer: