tirsdag den 30. december 2008

Ture til "Det Flydende Marked" og River Kwai

Vi var på to dagsture med Jørgen og Irma. Begge dage lejede vi en minibus med chauffør, der kørte os rundt til de forskellige seværdigheder.

Den første dag så vi det flydende marked i Damnoen Saduak, ca 2 timers kørsel fra Cha am, og 110 km fra Bangkok. Der var meget trafik på floden, og der var rigtig gang i den.





Vi besøgte også et templet i Petchaburi. Her tændte vi et bedelys og røgelsespinde.


Her var mange aber udenfor templet.



Herefter besøgte vi en elefantcamp, hvor vi var en tur på elefantryg. …




Sidste stop var kongens gamle palads, der lå på en bjergryg over Phethaburi.

Den anden tur gik til Kanchanaburi, der hvor den berømte bro går over floden Kwai.

Her sejlede vi en tur op af floden, hvor vi besøgte en grotte med Buddhaer. Det var en anderledes grotte, end den man tit ser, da der nogle steder var noget snævert. Udsigten over floden Kwai var flot ...



En af de vigtige slag i 2. verdenskrig foregik i dette område. Japanerne havde besat det meste af Sydøstasien, men havde problemer med at få forsyninger frem mellem Laos og Burma. Japanerne byggede derfor en jernbane, der går under navnet ”Dødens Jernbane”. De benyttede krigsfanger og civile til byggeriet, der kostede omkring 15.000 krigsfanger og 100.000 civile livet.
Broen over floden Kwai var vigtig, men det lykkedes briterne at sprænge den i luften. Den nuværende bro er derfor ikke den originale.

Vi kørte med toget over broen og ca. en times kørsel op langs floden.

Efter frokost kørte vi op til Tiger Templet, hvor der var mulighed for at se de opfostrede tigre, og få taget billeder sammen med dem. Vi snakkede meget om, om tigrene mon havde det godt. En ting var vi dog sikre på, - de var ikke i deres rette element. Det var virkelig med blandede følelser, vi tog derind. Det var en turistfælde og en stor pengemaskine (500 bath per person = 80 kr) - efter thailandske forhold. Kun Jacob og Mogens gik derind.




Efter besøget i Tiger Templet tog vi tilbage til Kanchanaburi hvor vi skal holde nytår. Vi tog afsked med Jørgen og Irma ved Ploy Guesthouse. Vi har haft nogle rigtig sjove, gode og hyggelige uger med dem...

Ingen kommentarer: