lørdag den 13. december 2008

Vang Vieng, Laos

Laos er ca. 5 gange så stort som Danmark, men indbyggertallet er nogenlunde det samme. Efter sigende skulle ca. 30% af vejene være asfalterede, men når man bevæger sig på hovedvejen fra den gamle hovestad Luang Prabang mod den nye hovedstad Vientiane, kommer man i tvivl om dette nu også kan passe. Vi tøffer af sted med 20 – 30 km/timen på de støvede hovedveje. Alt langs vejen er smurt ind i et tykt lag rødt støv. Der findes små stykker asfalteret vej. Her er hullerne i vejen dog lige så store - så farten kommer også her med jævne mellemrum ned på 0.


Vi tog bussen fra Luang Prabang til Vang Vieng. Vi havde nok forventet at turen ville tage omkring 5 timer, men den tog nærmere 8 timer.

Hmong-folket, der er den største befolkningsgruppe i højlandet, fejrede nytår denne lørdag. Vi kørte igennem mange landsbyer, hvor folk havde festtøjet på. Børnene spillede bold – der var lagt op til fest i de små landsbyer.





Vang Vieng er kendt som udgangspunkt for adventure ture. Vi skulle nu hverken på white river rafting eller klatreture. Udbyderne var ikke lige kendt for at sætte sikkerheden i første række. Vi havde derimod læst, at man kunne tage en tur på 4 km ned ad floden i en traktordæk-slange. Da vi kom til byen, fandt vi ud af at turen på denne årstid var helt uden aktion, ja faktisk så vi folk bruge deres sko som årer.

Vi valgte derfor at tage en bådtur i stedet. Det var også rigtig hyggeligt og sjovt. Turen sluttede 5 km oppe ad floden, der hvor slangerne blev sat i floden. Hold da k… der var gang i den! Hundredvis af unge backpackere gav den fuld gas på en platform på flodbredden. Her blev danset og drukket tæt i små bikinier. De var ikke det syn jeg havde forestillet mig at skulle se i Laos.

Der var også vanvidsrutchebane ud i vandet og ditto trapez.


Godt for laos-beboerne at det foregik uden for byen. Det så ikke helt buddhistisk ud… men jeg er bange for, at Jacob her fik tændt backpacker-flammen.

Vi så en ung mand, der ikke slap trapezen i tide. Han faldt ned oven på nogle plastikkanoer meget tæt på bredden og en kæmpe betonpille. Han lå bare der helt stille. Vi frygtede det værste og var dybt chokerede. Folk styrtede hen til ham og heldigvis kom han, meget forslået, på benene igen.

Samme dag gik vi ud til en klippehule der lå i udkanten af byen.

Der var en fantastisk udsigt fra grotten, der lå et godt stykke oppe på et bjerg.

Der var mange trappetrin op til grotten.

Det var en anderledes rolig tur, selvom vi mødte en stor flok thaier derude. Thailands konge havde fødselsdag. Det gav 2 fridage. Sammen med weekenden havde de 4 fridage i træk, så hele Thailand var på farten.

Ellers er der her lidt dagligdag fra Vang Vieng.
Her kan man se hvad bambus også kan bruges til.

De har nogle specielle traktorer i Laos.

Den lokale skolegård i frikvarteret.

Bur-ællinger...






Ingen kommentarer: