søndag den 21. december 2008

Nye visumregler i Thailand

Da vi krydsede grænsen til Thailand, viste det sig, at visumreglerne var blevet ændret.

Visumreglerne for Thailand var tidligere sådan, at man kunne rejse ind i Thailand 3 gange på et år. Hver gang fik man 1 måneds visum ved grænseovergangen.

Da vi krydsede grænsen, fik vi, til vores store undren, kun 14 dages visum til Thailand. Vi anede ikke at reglerne var blevet ændret. De nye regler betyder nemlig, at man nu får 30 dages visum ved ankomst til Thailand med fly og 14 dage ved at krydse grænsen over land.

For os har det direkte betydning for vores rejse. Vores visum udløber nu d. 25. december. Det er et problem, da vi har 24 dage tilbage i Thailand, inden vi rejser videre til Australien d. 4. januar.

Jeg brokkede mig derfor til tolderen, og forhørte mig, om det ikke var en fejl, at vi kun fik 14 dages ophold. Der var desværre ikke noget at gøre. Nye regler! Som følge af vores visumproblemer har vi været nødsaget til at tage til Bangkok mandag for at få visum forlænget. Vi har brugt det meste af en dag på at køre i taxa mellem immigrationskontor, flyselskab og den danske ambassade - uden resultat. Eneste mulighed for forlængelse er at få visum forlænget 7 dage, men vi har jo brug for at få det forlænget 10 dage :-(

Der er derfor to mulige løsninger:
1) At få visum forlænget 7 dage og vores flybilleter ændret til afrejse mod Australien d. 27. december.
Samlet pris – 1000 kr for visumforlængelse + 3000 kr for ændring af flybillet. Ikke nogen god løsning.
2) At tage på 1-dagstur tur Burma/Myanmar fra Chaam. Det skal dog være d. 22 eller 23. december for at have dage nok til at det nye visum skal række hen over d. 4. januar. Det er en pakke man køber.
Samlet pris: 1100 kr incl. visum til Myanmar + en hel dag i bus.

Vi har valgt turen til Myanmar og tager af sted d. 22. december – mandag. Det er enormt irriterende og meget bøvlet og har allerede nu kostet en masse tid og frustration. Grunden til, at myndighederne har ændret reglerne, er for at slippe af med en masse vesterlændinge, der har bosat sig i blandt andet Pattaya. Her ejer de blandt andet restauranter uden at have arbejdstilladelse. At det så rammer os, er bare ”bad luck”. Vi havde regnet med, at vi kunne få dispensation, da det ikke er hensigten at ramme turister som os.

Men nej – det er ikke muligt :-(

Ingen kommentarer: