onsdag den 22. oktober 2008

Borneo - Skildpaddeøen Selingan

Fredag d. 17. tog vi flyveren op til Sandakan i det nordøstlige Borneo. Vi skulle ud til Pulau Selingan, en lille ø på grænsen til Filippinerne.


Vis Borneo på et større kort


Her kommer de store truede havskildpadder op for at lægge deres æg. For at hjælpe den truede dyreart til fortsat overlevelse, graver man de nylagte æg op og lægger dem til klækning i sikrede områder. Når æggene klækker 85-90 dage senere sættes de ud og en væsentlig større andel af de små padder har mulighed for at overleve.
Af hensyn til skildpadderne, kunne der maksimalt være 51 turister på øen af gangen samt der var totalt forbud mod at gå på stranden mellem solnedgang og solopgang. Efter solnedgang sad vi alle og ventede på at rangerne kaldte, at der nu var gevinst. Det skete ca. kl 20:30, så vi var heldige med, vi ikke skulle vente hele natten. Der var tale om en stor grøn havskildpadde med en skjolddiameter på næsten 1 m lægge. Vi fik denne fantastiske oplevelse, at få lov at overvære en havskildpadde lægge 71 æg. Den nat var der 21 havskildpadder, der kom op på stranden for at lægge æg - hvilket var mange.


Næste morgen blev der fundet en nyklækket skildpadde, som Jacob hjalp ned til vandkanten. Den fik hurtigt navnet Ninja Turtlen Ivan, så den skal nok være en af de 3 %, der klarer sig :-)






Herefter gik turen med jetty tilbage til Sandakan.

Ingen kommentarer: