tirsdag den 14. oktober 2008

Fra Hong Kong til Shenzhen Airport

I min visdom, havde jeg købt flybilletter hjemmefra med AirAsia fra Shenzhen til Kota Kinabalu på Borneo. Det er samme koncept og standard som RyanAir. Jeg havde tjekket det hele på nettet hjemmefra – og det lød nogenlunde let at komme til Shenzhen International Airport fra HK og samtid få visum til Kina. Det var det så ikke …
Jeg spurgte på hotellet om hvordan man kom derud. Vi skulle have visum til Kina, hvilket tager 3-4 timer at få. Da vi skulle være i Shenzhen lufthavn kl. 11.15, og vi skulle afsætte 3-4 timer til transport derud, hang det bare ikke sammen. ”Det kan jo også være, det kun tager 2 timer at få visum”, sagde den venlige receptionist.

Vi måtte jo tage chancen og håbe på det bedste. Vi tjekkede ud af hotellet kl 7.15 og fik en taxa til banegården. Der var togafgang hver 5. minut (!) så det gik den rigtige retning. På stationen var der faktisk et sted, hvor man kunne få visum til Kina. Det er jo let, tænkte vi så. MEN det var altid levering fra dag til dag. Vi talte lidt frem og tilbage med hende bag skranken. Det eneste vi fik ud af det var, at hun bad os ringe til Emigrationsmyndighederne, for at få bekræftet, at hun talte sandt...
Vi var dog enige om at vi naturligvis skulle forfølge chancen, men vi var da lidt sammenbidte og stille i toget på vej til Lo Wu…

Hong Kong tolderen bladrede vores pas igennem, men kunne ikke finde vores visum til Kina. Han konstaterede også tørt, at vi jo sådan set ikke var hans problem, men de kinesiske myndigheders. Vi fik derfor lov til at passere med den kommentar, at vi jo kunne prøve, men komme tilbage når/hvis...
Nu var vi da i hvert fald ude af HK !?!

Hen til Kina-skranken. Her stod vi i kø længe. Igen: intet visum ingen adgang. Men vi kunne gå op ad trappen bag os og få et. Hvad! - men ganske rigtig, op ad trappen til emigrationsmyndighederne og 20 min efter havde vi (mod betaling naturligvis) alle 3 visum til Shenzhen-provinsen!
Vi kom godt igennem tolden. Udenfor banegården stod en venlig politibetjent. Han "hjalp" os med at få en taxi. Det viste sig at være hans fætter, der havde sig en lille, men meget givtig forretning. Selvom det var dyrt, havde vi intet andet valg. Nu skulle vi ud i den lufthavn! Ifølge mine oplysninger skulle turen skulle tage 20-30 min og klokken var blevet 10.00. Vi kunne slappe af.
Shenzhen viste sig at være en stor millionby med nærmest lige så mange biler. Efter 10 min viste det sig, at der var sket en ulykke på motorvejen, som nu var spærret!! Vores chauffør forsøgte sig med flere alternative ruter. Tiden strøg af sted, men det endte med, at vi efter mange alternative forsøg, ankom til lufthavnen kl. 11.30.
Vi får tjekket ind i en rigtig stor international lufthavn, men det sjove her er, at den internationale afdeling bare fylder et lille hjørne – men dette land har jo også en del folk at flytte rundt på – bare i deres indenrigsflyvning!
Er man ude på eventyr og interesseret i at spare penge, kan man da godt benytte denne alternative rute ud af HK - hvis man har tid nok - og visum i forvejen.
Men ærlig talt - vi blev da noget ældre på denne formiddag :-)

Ingen kommentarer: