fredag den 24. oktober 2008

Borneo - Sepilok og Sukau

Første stop lørdag morgen var Orangutangcentret, Sepilok, der ligger ½-1 times kørsel fra Sandakan. Her redder man orangutang unger, der af forskellige årsager er efterladt i junglen.


Vis Borneo på et større kort

De opfostres og trænes til at kunne komme tilbage til junglen. Orangutanger har en meget menneskelig opførsel, og navnet betyder da også mennesket i skoven.

Vi overværede morgenfodringen kl. 10, og gik derefter rundt i parken resten af formiddagen.








Vi spiste frokost nede ved havnen, så de lokale fiskere lande fisk, rokker og hajer samt vi besøgte fiskemarkedet.


Efter frokost gik turen med jetty ca. 1½ time langs kysten og 1 time op ad Kinabantan-floden for at nå vores lodge i Sukau.

Det lyder jo temmelig afsides, men sandheden var, at vores lodge ikke var det eneste, men var et blandt 8 lodges helt derinde i regnskoven – typisk – der er ikke mange turisttomme steder tilbage i verden.





Nå, men det spolerede nu ikke vores tur. Det var fantastik. Vi cruisede på floden både morgen, eftermiddag og aften
Vi havde nogle meget spændende dage på lodgen. Vi havde rigtig mange gode naturoplevelser og så blandt andet vilde orangutaner, krokodiller, næseaber (proboscus monkey), macaque-aber næsehornsfugle (hornbill), isfugle og mange flere dyr/fugle.


















Vi var også på junglevandring ca. 1 times tid, hvor det eneste vi så var igler … Vi var dog forberedte og havde taget iglesokker på.

Ingen kommentarer: