lørdag den 24. januar 2009

Cradle Mountain, Tasmanien, Australien

Vi havde bestemt os for at tage til Tasmanien, og havde undersøgt mulighederne for at komme derned. Det viste sig at være billigere at flyve og leje bil frem for at sejle til Tasmanien. Vi fløj derfor fra Melbourne til Launceston torsdag eftermiddag. Det tog en times tid med Jetstar.com og kostede kr. 2.200 retur for os tre.

Tasmanien er ca. 1½ gange større end Danmark, men det viste sig at tage noget længere at komme øen rundt, end vi havde regnet med. Vi troede at 5 dage var i overkanten – men det viste sig at være i underkanten.

Vi havde bestilt to overnatninger ved Cradle Mountain National Park, hvor vi havde mulighed for at opleve tempereret regnskov, samt se flere af Australiens oprindelige dyr.

Jeg må endnu engang konstatere, at det var en fantastisk oplevelse.
På turen op til Cradle Mountain slog vejret om, og det blev hundekoldt og regn – som et dansk efterår. Da jeg kun har sandaler med på denne tur, medførte det en del panderynker.
Da vi kom frem til Cradle Mountain Lodge sidst på eftermiddagen, gik vi en lille tur i området.
Den tempererede regnskov var en meget speciel oplevelse. I regnvejr havde mosset på træerne nogle fantastiske farver – det var som at komme til eventyrland.





Næste dag var vejret igen godt som en bedre dansk sommer, og nu kunne vi rigtig nyde de flotte omgivelser


Vi gik en længere tur i nationalparken.




I dagene ved Cradle Mountain Nationalpark var vi så heldige at se både næbdyr, tasmansk djævel, wombat, possum, echidna og en ny art wallabie. Nogle af dyrene så vi på - endnu en - natsafari.

Heldigvis lykkedes det at få billeder af næbdyret (platypus), possum og wombat. Jeg fik kun et billede af ”rumpetten” på en djævel – det skal jeg nok forskåne jer for… Echnidaen, der er en mellemting mellem et pindsvin og en myresluger, er heller ikke foreviget.









Ingen kommentarer: