mandag den 26. januar 2009

Tasmanien rundt, Australien

Tasmanien er ca. 1½ gange større end Danmark, men det viste sig at tage noget længere at komme øen rundt, end vi havde regnet med. Vi troede at 5 dage var i overkanten – men det viste sig at være i underkanten.

Vi kørte øen rundt – mod uret fra Cradle Mountain National Park (se forrige indlæg).
Første stop var i Queenstown, en kobbermineby i det vestlige Tasmanien. Svovludledninger, som følge af minedriften, fik skovene til at dø. Efterfølgende brande har givet et landskab uden meget liv.


Herefter kørte vi ned til en Mount Field nationalpark ca. en times kørsel fra Hobart og kørte op i den fjerne ende af parken til Lake Dobson. Vi havde læst, at der var flere muligheder for at se næbdyr. Det var en flot tur rundt om søen, men der var ingen næbdyr.





Efter en overnatning i Hobart, kørte vi til Freicinet N.P. Desværre var der overskyet den dag, så udsigten var ikke så god.


Af samme årsag droppede vi også vandreturen op til udsigtspunktet over Wineglass Bay.

Vi fortsatte vores tur nord langs østkysten til Bicheno, hvor vi fandt et motel med udsigt over deres bugt. Her var vejret igen bedre, så vi havde en fantastisk solnedgang foran os.

I skumringen opdagede Vibse pingviner der gik rundt på området.

Næste morgen var det igen sommer på Tasmanien. Inden vi kørte videre, så vi et lille ”blowhole” i Bicheno, dvs. havvandet bliver presset op gennem et hul i klippen og giver et lille springvand.
Vi kørte tilbage til Launceston, hvor vi besøgte det lokale badested i udkanten af byen.


Nord for Launceston var vi på en mindre gåtur ude på floden (på boardwalk) – en fin tur med et rigt fugleliv, blandt andet sorte svaner.

Turen gik herefter tilbage til Melbourne med fly.

Tasmanien var en rigtig dejlig ø. Vi gabte nok over for meget og skulle nok have holdt os til den nordlige del af øen, når vi nu ikke havde flere dage. Da vi sad i flyet var vi trætte. Vi var enige om, at vi havde fem meget travle, men fantastiske dage.

Ingen kommentarer: