tirsdag den 20. januar 2009

Grampians National Park, Australien

Vi hentede vores lejede bil fredag middag og kørte mod vores første bestemmelsessted, Robe, en lille kystby der lå sydøst for Adelaide.

På vejen passerede vi en næsten udtørret saltsø – dvs. man kunne ”træde igennem”, ligesom når man går på en letfrosset vandpyt.

Desværre viste det sig, at Robe var lidt for hyggelig, forstået på den måde, at alle overnatningsmuligheder var optaget. Vi kørte videre til de næste småbyer, men fandt først et motel kl. 23:30 – ikke så godt…

Så vi vil bestræbe os på at booke fremtidige overnatninger i forvejen, specielt i weekenderne.

Vores første stop lørdag var Mount Gambier.

Her så vi en flok gamle mænd gå rundt og spille et underligt spil. Det viste sig at være bowling...

I Mt Gambier ville vi se en af de mange vulkaner, der ligger i det sydlige Australien. Det der gør netop dette vulkankrater specielt, er den utrolig blå farve, kratersøen Blue Lake har. Det mystiske er at vandet skifter farve, så det er blåt fra november til marts og grønt resten af året.


Lige ved siden af, lå en anden sø med grønt vand.

Herefter kørte vi ned til Mount Schank, den yngste vulkan i området. En meget flot vulkan i det flade landskab.


Vi kørte nu ind i delstaten Victoria (hvor Melbourne er hovedstaden) og stillede urene ½ time frem, så tidsforskellen til Danmark var 10 timer.
Vi fortsatte til Halls Gap, der ligger i Grampians National Park, i delstaten Victoria, ca. 70 km fra kysten. Der havde vi reserveret to overnatninger på YHA. Det var et godt sted vi havde fundet, hvor der gik kænguruer rundt i baghaven og der var mange forskellige papegøjer.


Om aftenen var vi på natsafari, hvor vi så possums, ugler, sugargliders og selv en skorpion (den var heldigvis kun et par cm lang). Jeg fik desværre ikke billeder af uglerne og sugarglideren.


En af vores gåture gik til The Pinnacle, et af de store udflugtsmål i Grampians.


En anden af de store ture gik til The Balconies.

Her så vi også en lille lizard.

I Grampians så vi også mange fugle.
Rainbow Lorikeet
Crimson Rosella


Eastern Spinebill

Laughing Kookaburra

Little Corella

Sulphur-crested Cockatoo
Efter the Grampians kørte vi til Tower Hill national park, der lå i et vulkankrater (!). Her så vi bl.a. emu, kænguru og koala. Vi ankom til Tower Hill omkring aften og havde stort set hele området for os selv.




Tower Hill lå under ½ times kørsel fra vores næste overnatningssted, et YHA i Port Fairy. Vi var nu tilbage ved havet.

Ingen kommentarer: