lørdag den 3. januar 2009

På kursus i thai-madlavning

Vi havde tilmeldt os et madlavningskursus hos Apples og Noi Guest House. Vi havde læst, at deres kurser var gode og vi blev ikke skuffede… :-) Noi var en helt fortrinlig lærer.

Dagen startede med at vi 6 kursister skulle blive enige om 4 retter, vi var interesserede i at kokkerere. Vi blev enige om:

1. Phad Thai – risnudler på thai-manér
2. Krydret suppe med kokosmælk og kylling.
3. Rød karrypasta med kylling.
4. Stegt kylling i østerssovs med grøntsager.

Derefter tog vi hen på det lokale marked, hvor vi blev introduceret for ingredienserne til vores retter


+ flere specialiteter vi heldigvis ikke skulle bruge, bla. kogte hønsefødder og blod, frøer og grisehoveder.



Markedet bestod af 5 sektioner: Blomster, grønt, frugt, fisk og kød. Der var masser af ukendte grønsager, frugt og fisk.

Efter markedet tog vi hen til Noi’s nye GH i udkanten af byen. Stedet er helt nyt og består af 16 værelser, et fællesareal og et åbent køkken, hvor der holdes madlavningskurser. Stedet åbner om 14 dage.


Noi gik straks i gang med at fortælle om vores 4 retter og deres ingredienser.


Så var det vores tur til, under kyndig vejledning, at kokkerere.


Herved blev fire super lækre retter til. Her vores lille families frembringelser: Rød Karry med Kylling, Kylling i Østerssovs og Krydret Kokossuppe.

Vi skulle selvfølgelig også smage vores kulinariske frembringelser

Ingen kommentarer: