fredag den 16. januar 2009

Kangaroo Island dag 2, Australien

På vej mod første stop så vi lidt af, hvordan de bygger veje i Australien. Vejen følger den naturlige overflade, hvilket giver denne smukke vej.
Som så mange andre steder i Australien, har Kangaroo Island også sine skovbrande. Det er helt naturligt at skovene brænder ca. hver 10 år. Flere af træerne, bl.a. eukalyptus, skal helst brænde, for at deres frø kan begynde at spire. Eukalyptus kan faktisk selvantænde pga. af deres store olieindhold. Det fantastiske er, at træerne ikke brænder ud efter en skovbrand, men blot får en sort stamme, og så bliver der ryddet op i underskoven. Året efter skyder træerne igen. Det er noget anderledes at se en skov med sorte stammer og grønt løv.


Første stop på andendagen af vores fantastiske Kangaroo Island tour med Australia Adventure Tours, var Remarkable Rocks. Granitblokkene lå, eroderede og vandslebne af havet, på toppen af en intrusion – på kanten af havet – meget spektakulært.





Herefter var vi på udkik efter sæler ved Admirals Arch – igen et meget smukt sted. Sælerne lå på stenstranden og slappede af.

Dagens motion foregik ved Snake Lagoon, hvor vi fulgte en lille flod ud til havet. Det var – igen - utroligt smukt…















Sidste stop på vores to-dagstur var ved en excentrisk pelikanfodrer. Han lavede sit show to gange om dagen for 3 AUS$ per person. Man må sige at pelikanerne kom tæt på. Det værste, der kunne ske , var at blive overskidt af en pelikan, hvis den valgte at sætte sig på hovedet af en. Det skete heldigvis ikke.


Pingviner findes flere steder på sydkysten af hele Australien – vi så skiltet på vej mod båden tilbage til fastlandet og pingviner på molen ved ankomst til fastlandet.
Vi må allerede nu indrømme, at Australien er et fantastisk land med nogle fantastiske mennesker, flotte landskaber og utroligt dyreliv.

Ingen kommentarer: