tirsdag den 4. november 2008

Ha Long Bay, Nordvietnam

Vi bestilte en pakketur ud på Ha Long bugten, en bugt der består af ca. 2000 øer - langt de fleste ubeboede. Det er et meget smukt område. Vores tur indbefattede en overnatning på båden samt en overnatning på den største ø Cat Ba.


Turen blev købt gennem Jysk-rejsebureaus hotel/kontor i Hanoi.
Med på turen var også et andet dansk par, Jacob og Stinne fra Århus, samt en gruppe unge russere på ca. 10 personer.
Med hensyn til russerne, var vi lidt bekymrede, da de - med gevaltige tømmermænd og en 3 l whiskeydunk- steg på bussen...
De viste sig - selvfølgelig - at være ganske fredelige og rolige.

Vejret viste sig ikke altid fra den bedste side - der kom nogle voldsomme byger, og det vat var ikke så meget vi så til solen. Men smukt var det nu alligevel.


Båden gjorde holdt ved en stor drypstenshule.
Grotten var et fast holdepunkt for alle turbådene


Ellers blev der hygget med kajakroning ...
... og svømning - med hop fra taget af båden. Her er det 2x Jacob der hopper

Anden nat boede vi på Cat Ba, hvor en del af havnen var en lille flydende fiskerby.


På Cat Ba stiftede vi for første gang bekendskab med vietnamesernes specielle snapse – ginsing lagret sammen med slanger, søheste og firben - ja selv fugle med fjer og det hele. Uhmmm.
Vi nøjedes med at kigge på, mens russerne var helt vilde. Desværre (for dem ...) skulle snapsen lagre i et år, så de kunne ikke komme til at smage.


Ellers var der længerevarende strømafbrydelse på Cat Ba - det viste sig faktisk senere, at strømafbrydelsen omfattede store dele af det nordlige Vietnam, og skyldtes voldsomme oversvømmelser i både det nordlige og centrale Vietnam.
I bussen på vej tilbage til Hanoi så vi store områder der var oversvømmet og gader I Hanoi der var oversvømmet i op til 1 meters højde.
Det viste sig at være de værste oversvømmelser i de sidste 20 år, og de kostede over 50 menneskeliv.

Ingen kommentarer: